Van 1985 tot 2018 heb ik als sociaal raadsman veel Almeerders mogen helpen bij het zoeken maar een oplossing voor problemen met de overheid. Van problemen met Sociale Zaken, huurtoeslag en woonruimteverdeling tot en met studiefinanciering. Samen met Gerard Scholten van het Buro voor Rechtshulp ben ik gaan praten met Sociale Zaken over dingen die niet goed gingen.

In 1991 bleken diverse Almeerse organisaties te praten met Sociale Zaken van de gemeente Almere. Dat was voor het Buro voor Rechtshulp en de Sociaal Raadslieden reden om die organisaties uit te nodigen voor een gesprek over samenwerking. Dat gesprek heeft geleid tot de oprichting van het Cliënten Beraad Almere (CBA). Sinds de start van het CBA zorg ik voor het secretariaat van het CBA. U kunt mij in levende lijve tegenkomen bij de Beraadsgroepen van het CBA.

In 2006 ben ik door voorkeursstemmen van Almeerders gepromoveerd van lijstduwer tot raadslid. Dat heb twaalf jaar mogen zijn. In die tijd had betaalbaar wonen mijn bijzondere belangstelling.

Sinds 2019 werk ik in deeltijd als raadsadviseur in een andere gemeente. Dankzij die deeltijdfunctie heb ik nog voldoende tijd voor het CBA.