Van maart 2006 tot maart 2018 ben ik gemeenteraadslid van Almere geweest. Een groot deel van die periode heb ik mij beziggehouden met beleid o.a. op gebied van bestrijding van armoede, schuldhulpverlening, werk en inkomen en Wet maatschappelijk ontwikkeling.

In die jaren heb ik gemerkt dat veel mensen niet goed op de hoogte zijn van regelingen waar zij gebruik van kunnen maken. Maar aan de andere kant ook gezien hoe mensen die niet goed door gemeente werden geholpen in de verdrukking kwamen. Of het nu gaat om aanvraag voor huishoudelijke hulp, inschrijving bij schuldhulpverlening of verkrijgen van bijzondere bijstand: regelmatig vallen mensen tussen wal en schip. Daar heb ik triste dingen gezien en vaak geprobeerd om te bemiddelen tussen de betreffende burger en de gemeentelijke organisatie.

Toen eind 2019 aan mij werd gevraagd om voorzitter van het CBA (Cliënten Beraad Almere) te worden, was dit voor mij een logische stap om deze functie te aanvaarden. Het CBA richt zich o.a. op: mensen goed te informeren over Wetgeving, lokale regelingen (krijgen waar je recht op hebt), gemeente te adviseren bij het minimabeleid, mensen door te verwijzen naar professionele ondersteuning, etc.

Het informeren van mensen doen wij middels het organiseren van 9 à 10 bijeenkomsten per jaar, waar iedere keer een bepaald onderwerp centraal staat. Daarnaast komt de groep ook 9 à 10 keer per jaar bij elkaar om met elkaar te vergaderen, waarbij we ook middels de aanwezigen ‘de thermometer in de samenleving steken’ om met elkaar te bespreken wat de trends zijn en wat er speelt en op welke wijze wij daar mee aan de slag kunnen gaan.

Mocht u interesse of vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

https://www.almeredezeweek.nl/article/details/voorzitter-ciska-van-rijn-cli-euml-ntenberaad-mag-zich-laten-horen