Noodhulp in Almere: Almeerders voor Almeerders

Tijdens de Beraadsgroep van donderdag 13 juni 2024 presenteren drie organisaties van vrijwilligers zich. Het Fonds bijzondere noden, Wensjes en Alle handen Ineen helpen Almeerders als er geen andere hulp is. Tijdens de Beraadsgroep maken ze duidelijk wat ze voor wie doen.
Na de pauze hoort het Cliënten Beraad Almere graag van deelnemers of zij signalen hebben over het leven in Almere met een laag inkomen: klachten, wensen en verlangens.

De overheid en regels

De overheid is gebonden aan regels. De gemeente kan bij problemen die onverwacht ontstaan vaak de helpende hand bieden. Maar niet altijd. Door de regels kan de gemeente niet voor elk probleem een oplossing regelen. Particuliere organisaties zijn niet aan die regels gebonden.

Particuliere noodhulp

In Almere bieden divers organisaties hulp waar de gemeente (nog) niets kan doen. Drie van die organisaties vertellen tijdens de Beraadsgroep op 13 juni 2024 wat ze voor wie doen. De deelnemers aan de Beraadsgroep zullen nader kennis kunnen maken met Wensjes, Alle Handen Ineen en het Fonds voor Bijzondere Noden.

Drie keer nood

Zo zorgt Wensjes bij noodsituaties binnen 24 uur voor voedsel. Het Fonds voor Bijzondere Noden is een noodhulpfonds dat Almeerders ondersteunt die tussen wal en schip vallen. Alle Handen Ineen is een stichting door mensen voor mensen in Almere, mensen die in nood zitten. De organisaties zullen vertellen wat ze voor Almeeders doen.

Beraadsgroep

Almeerders met een laag inkomen zijn tijdens de Beraadsgroep van 16 mei 2024 van harte welkom. De bijeenkomst begint om 13.30 uur in het buurtcentrum ’t Kardoes. ’t Kardoes is te vinden aan de J.G. Suurhoffstraat 45 in de Staatsliedenwijk van Almere Stad. Het CBA vergoedt elke deelnemer vier euro voor gemaakte onkosten en zorgt voor een kop koffie of thee.

Signalen

Na het informatieve deel van de Beraadsgroep is er ruimte voor signalen uit de samenleving over het leven in Almere met een laag inkomen. Daar is het rondje ‘klachten, wensen en verlangens’ voor bedoeld. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om zijn of haar vragen te stellen of te wijzen op actuele ontwikkelingen.

Aankondigingen

Wie toekomstige meldingen over de Beraadsgroep wil ontvangen kan dat per e-mail laten weten. Het adres is info@cba-almere.nl.