DE VERDELING VAN SCHAARSE WONINGEN

Betaalbare woningen schaars in Almere

Betaalbare woningen zijn schaars in Almere. De spelregels van de Huisvestingsverordening bepalen wanneer welke woningzoekende een goedkope huurwoning mag huren. In Amsterdam zijn die spelregels veranderd.

Actief zoeken in de regio

Op donderdag 11 pril 2024 hebben de deelnemers aan de Beraadsgroep kennis gemaakt met de nieuwe spelregels voor het verdelen van schaarse huurwoningen in de regio Amsterdam: een puntensysteem. Almere heeft eind jaren tachtig ook een puntensysteem gekend.

Verslag van de Beraadsgroep

Almere heeft in de jaren tachtig een puntensysteem gekend. Wie economisch gebonden was aan Almere kreeg zoveel punten dat het huren van een woning op zeer korte termijn mogelijk was. Het verslag maakt duidelijk welke punten woningzoekenden in de buurregio kunnen krijgen. Elk punt staat voor een jaar inschrijfduur/wachttijd. De extra punten zorgen voor een grotere kans op een woning. Meer informatie in het verslag.