Energiearmoede…


De prijs van energie stijgt als een razende. Energiecoaches Michiel Broekman en Frans Pansier zullen de deelnemers van de Beraadsgroep op donderdag 10 november 2022 bespaartips aanreiken.
Na de pauze inventariseert het Cliënten Beraad Almere signalen over structurele problemen in Almere. Dan is er ruimte voor klachten, wensen en verlangens.

Energie
Nederland schakelt over op duurzame energie. Ondertussen verhogen energiemaatschappijen de kosten van gas, elektra en warmte. Den Haag compenseert die stijgingen en werkt aan het beteugelen van de prijsstijgingen. Zo min mogelijk energie gebruiken is goed voor de portemonnee en voor de aarde. Bespaartips zijn dan heel nuttig.

De Energiecoach

In Almere biedt ‘Almeer Minder’ de mogelijkheid van een gesprek met een energieambassadeur. Voor huurders van Ymere, De Alliantie en GoedeStede, zijn Energie-ambassadeurs tevens Energiecoach. Een Energiecoach kijkt naar het energiegebruik en geeft advies over de mogelijkheid om (nog) meer energie te besparen. Energiecoaches Michiel Broekman en Frans Pansier zullen de deelnemers voorzien van tips en trucs.

Signalen
Na het interactieve deel van de Beraadsgroep is er ruimte voor het ophalen van signalen uit de Almeerse samenleving over het leven met een minimum inkomen: de actualiteit van het minimale bestaan. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om te wijzen op een ontwikkeling of een vraag te stellen.

Belangrijke opmerkingen van deelnemers aan de Beraadsgroep worden in het Cliënten Beraad Almere besproken. Het CBA kijkt dan of er actie nodig is. Individuele hulpvragen kan het CBA niet in behandeling nemen. Daarvoor wijst het CBA op de Almeerse hulpverleners.

Koffie en thee

De Beraadsgroep begint om 13.30 uur. De deelnemers zijn welkom in buurthuis ‘t Kardoes. Dat buurthuis staat in de Staatsliedenbuurt van Almere Stad aan de J.G. Suurhoffstraat 45 (1314 NR). Het CBA vergoedt elke deelnemer vier euro voor gemaakte onkosten en zorgt voor een kop koffie of thee.

Verslag energiearmoede 2023