Komende Beraadsgroep

De jaarlijkse huurverhoging

De Beraadsgroep van donderdag 14 juni 2018 staat in het teken van de jaarlijkse huurverhogingen. John van der Pauw zal de spelregels voor de huurverhoging op 1 juli 2018 uit de doeken doen. Na de pauze is er ruimte voor klachten, wensen en verlangens.

 

Flexibel

Huurprijzen zijn niet onveranderlijk. Ook de spelregels voor het veranderen van huurprijzen zijn niet altijd het zelfde. Jaarlijks bepaalt de minister welke verhoging maximaal mogelijk is voor sociale huurwoningen.

 

Voorstel

De Almeerse huurders zullen ook dit jaar weer een brief van hun verhuurder hebben ontvangen. Daarmee stelt de huurbaas voor om de huurprijs te verhogen. De laatste jaren brengen de Almeerse corporaties vaak niet meer de maximale huurverhoging in rekening.

Maximaal

De maximale verhoging van de huurprijs van sociale huurwoningen ligt dit jaar tussen de 3,9 en de 5,4 procent. Minder mag altijd. Voor huurwoningen in de vrije sector gelden geen landelijke spelregels. Die verhogingen zijn als regel in het huurcontract vastgelegd.

 

Spelregels

Tijdens de Beraadsgroep op 14 juni 2018 zal John van der Pauw uitleg geven over de spelregels die dit jaar gelden voor de jaarlijkse huurverhoging. Hij zal ingaan op vragen van de aanwezigen.

 

Beraadsgroep

Almeerders met een laag inkomen zijn tijdens de Beraadsgroep van 14 juni 2018 van harte welkom. De bijeenkomst begint om 13.30 uur in het Vakbondshuis. Het Vakbondshuis staat aan het Saffraanplein in de Kruidenwijk van Almere Stad. Het CBA vergoedt elke deelnemer vier euro voor gemaakte onkosten en zorgt voor een kop koffie of thee.

 

Klachten, wensen en verlangens

Na het informatieve deel van de Beraadsgroep is er ruimte voor de actualiteit van het minimale bestaan. Daarvoor is het rondje ‘klachten, wensen en verlangens’. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om zijn of haar vragen te stellen of te wijzen op actuele ontwikkelingen..